DelMontis

Robotkiller

DelMontis is een samenwerking tussen zanger/pianist Frank Montis (o.a. Laura Vane & The Vipertones) en saxofonist/arrangeur Rolf Delfos (o.a. The Houdini’s). Ze ontmoetten elkaar tijdens het werken met de Nu-Jazz groep The Jazzinvaders en niet lang daarna werd DelMontis geboren. De band werd compleet gemaakt tot een sextet met klassieke musici en een mix van de nummers van Montis en de blazersarrangementen van Delfos ontstond. Het hart van de muziek is een gebalanceerde combinatie van vette grooves, transparante nummers en muzikale vrijheid!

DelMontis bestaat uit:

FRANK MONTIS – Zang, Fender Rhodes, Hammond Orgel, Wurlitzer (Componist)

ROLF DELFOS – Alt, Tenor Saxofoon (Arrangeur)

Speelde en speelt met: The Houdini’s, die in Australië en de VS tourden en opnamen maakten in New York in de beroemde studio van Rudy van Gelder, de Frank Grasso Bigband, Tribute Band (ter ere van Dollar Brand & van Otterloo-project), Cubop City Bigband, Loïs Lane, Frank Boeijen en The Quiet American (Jazz Festival Jamaica). Tourde door Portugal en Spanje met de Paulo Gomes Group. Speelt samen met medelid Peter in het fantastische Artvark Saxophone Quartet en in zijn trio The Lewinsky Quartet. Rolf geeft les aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium Zwolle.

PETER BROEKHUIZEN – Bariton Saxofoon, Fluit

Speelde en tourde met: Candy Dulfer & Funky Stuff in Japan, Azië, Europa en de VS gedurende verschillende jaren. Speelde in de orkesten van Shirley Bassey, Van Morrison, The Four Tops en The Temptations. Speelt recentelijk met de Nederlandse soul sensatie Alain Clark en de nieuwe afro-beat hit AIFF. Speelde Latijns-Amerikaanse muziek met Lucas van Merwijk’s Cubop City Bigband en tourde in Colombia met Rumbatá. Jazz met de Nederlandse band Jazzerall met drummer Arend Niks en is lid van het unieke jazz saxofoonkwartet Artvark, met medelid Rolf. Peter is ook arrangeur. Hij arrangeerde de van den Ende musical “Saturday Night Fever” en deed de arrangementen voor verschillende tv-shows.

CEES TRAPPENBURG – Trompet en bugel

Studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Speelt sinds 1988 voor Van den Ende Theaterproducties in musicalorkesten zoals Cabaret, Miss Saigon, Saturday Night Fever, Beauty and the Beast, Dirty Dancing en vele anderen. Speelde met I’ve got the Bullets, Harry Muskee, Metropole Orchestra, Glenn Miller Revival Orchestra, Big Band Bos, Timeless Bigband, New Symfonic Orchestra. Speelt recentelijk met Auratones, Jazzinvaders, AIFF, Sonny’s Inc. en Alain Clark. En is lid van het Lex van Wel Swing Orchestra, Top 2000 live-band, Laura Vane and the Vipertones en Kim Hoorweg.

ARON RAAMS – Gitaar

GUUS BAKKER begon op 11-jarige leeftijd gitaar te spelen en wijdde zich op 14-jarige leeftijd aan de elektrische basgitaar. In 1989 begon hij met zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium met elektrische basgitaar en contrabas, destijds een volledig onbekend instrument voor hem, als hoofdvak. Hij kreeg les van Wim Essed, Koos Serierse en Pieter Douma. Hij studeerde af in 1996. Sindsdien is Guus vooral actief als uitvoerend muzikant, zowel in de Nederlandse als Belgische muziekscene, naast enige lesgeven aan SKVR (Rotterdam) en aan ‘de Stoep’ (Spijkenisse).

0
Your Cart
Your cart is empty.